Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houby

28. 5. 2006

Houbový tatarák - 4 porce

tartare
600 g různých druhů čerstvých hub
2 jarní cibule
50 g másla
špetku římského kmínu
sůl
bílý, čerstvě mletý pepř
100 g zakysaného jemného krému nebo tučný bílý jogurt

bylinkové palačinky
2 vejce
250 ml mléka
200 g hladké mouky
2 polévkové lžíce sekaných bylinek (bazalky, petrželové natě, oregána)
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř
olivový olej na pečení

salát
200 g směsi listových salátů
1 citrón
50 ml olivového oleje extra panenského
sůl
pepř
50 g parmezánu

1. očištěné, omyté houby a cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem, krátce podusíme a necháme vychladit

2. před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysaným krémem

3. mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme až nám vznikne jednolité těstíčko, z něhož pečeme na olivovém oleji v pánvi palačinky

4. směs salátu dobře omyjeme a natrháme na kousky

5. z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem

6. salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinami parmezánu